sunny patio will become the protagonist of 19th-century household renovation by co.rp arquitetos in portugal

refurbishment of a 19th-century residence in portugal

 

in the heart of a modest fortified village in the alentejo location, portugal, co.rp arquitetos has refurbished a property that dates back again to the 19th century. this developing has countless and unique occupations and tales, producing it a promenade of rural heritage, an archive of times of compelling architectural custom and correctly preserved. the damaging areas of the home have been the main concentrate of the intervention, with the architects placing individual emphasis on redesigning the patio as a common leisure place with a swimming pool.

all images courtesy of co.rp arquitetos

 

emphasizing the void by drawing the limitations

 

according to co.rp arquitetos (find more below)in the patio area, ‘architecture dematerializes and merges with the surroundings’. particularly, the flooring studies the humble previous makes use of, the walls materialize in the olive trees and degraded tiles of the neighbors, though the ceiling is changed by the blue sky. this is the premise that the new layout intended to transpose into the proposal: the emphasis on the void by drawing the restrictions.

 

so, in the refurbishment, just about every wall intends to produce a operate that contributes to the enjoyment of this house as a personal position of tranquillity. the premier barrier of the patio, which delivers privateness and enough shade, incorporates a bench forming an perfect location for living, dining, and resting. virtually in a radial changeover, the end contiguous to this bench traces a stone bed of nearby stones, a second of partnership with drinking water, the existence of a shower as perfectly as the simultaneous operate of accumulating drinking water from the total house.sunny patio becomes the protagonist of 19th-century house renovation by co.rp arquitetos in portugal

 

a location wherever only serenity, countryside, and family members exist

 

at the sunniest top rated of the patio, the prior configuration has been tailored to create a drinking water tank and a put for products and services. this second reveals, on the a person hand, a total romance and exposure to the sky and the modest urban environment of alentejo and, on the other hand, a perception of intimacy and unobstructed privacy. in the remaining restrictions of the patio, the architects have fashioned two grass beds and plantations to further more intensify the void.

 

in normal, the style intends to carry occupants closer to all the things, building a full and singular romance in between them. the proposal intends to participate in a new use, a collecting position in which time does not exist, only serenity, the countryside and the household.

sunny patio becomes the protagonist of 19th-century house renovation by co.rp arquitetos in portugal

patio in arronches 3

patio in arronches 4

patio in arronches 1

undertaking info:

 

 

identify: patio in arronches
architects: co.rp arquitetos
location: alentejo location, portugal

 

 

designboom has gained this project from our ‘Do-it-yourself submissions‘ aspect, wherever we welcome our readers to submit their personal get the job done for publication. see more undertaking submissions from our readers below.

 

edited by: myrto katsikopoulou | designboom